tangosailing.nu

niklas@tangosailing.nu __/)_/)____/)/)______/)___/)/)/)_____

• Var tog informationen vägen?

Posted by Niklas på måndag 5 oktober 2009

Förra helgen seglades det Sörmlandscup och Distriktsmästerskap i jolle. Jag har listat ut att det seglades i Nyköping. NySS har en inbjudan på sin hemsida om man klickar sig omkring lite. Frågan är hur det gick? På Sdsf:s sida står det inte ens med i planeringen, ingen inbjudan, inga resultat. På NySS hemsida finns inte heller några resultat.

Det är inte undra på att intresset för segling i Sörmland är i botten när klubbar och förbund inte informerar om sina evenemang. Bedrövligt! I dag när alla klubbar har hemsidor och alla svenskar surfar på nätet borde resultat ligga på nätet senast dagen efter tävlingarna. Allt annat är dåligt anser jag. Det finns ju faktist fler än de allra närmaste som vill veta hur det går i tävlingarna. Jag kollar resultat på nätet varje dag.

På Sdsf:s hemsida händer inte mycket nuförtiden. Förut uppdaterades det i alla fall ibland. Ett nyhetsbrev skickades ut och mötesprotokollen lades upp på hemsidan. Det enda vettiga som Sdsf verkar ha gjort den senaste tiden är tävlingen Sörmlandsmästaren, men även där har de strulat till det genom taskig information. Tveksamt om det blir nån tävling.

När jag frågar folk i klubbar varför de inte gör något så får jag ofta till svar att det finns inget intresse för segling. Taskigt svar! Det är vi seglare som ska se till att det blir ett intresse.

Nån som vet hur det gick på jolleseglingarna i Nyköping? Maila gärna resultaten så kan jag lägga ut det här. niklas@tangosailing.nu

Annonser

12 svar to “• Var tog informationen vägen?”

 1. jimq said

  Du har helt rätt Niklas! Sdsf är en katastrof. Ingen verksamhet, inga ideer, ingen målsättning, ingen konkret handlingsplan, ingen operativ plan. Kan man inte åstadkomma något har man heller inget berättigande. Varför ställer inte medlemmarna några krav? Och varför ställer inte SSF några krav? Förhoppningsvis ersätts hela styrelsen med nya, driftiga, ambitiösa och målmedvetna människor. Men då måste medlemmarna gå på årsmötet och säga ifrån.

 2. Maxe, SDSF said

  Kan inte annat än hålla med om detta.
  Tyvärr så har inte klubbarna ställt några krav på distriktet över huvud taget.
  De som har varit med i SDSF ett tag har nog tappat intresset av att försöka göra något.
  Om jag går till mig själv så vet jag att det är så. Intresset och engagemanget från klubbarna är noll och intet, och det måste SDSF ta åt sig av.
  Det som JIMQ skriver är inte helt sant att hela styrelsen kommer att avgå, men en stor del av din planerar att sluta.
  För att det skall hända något med SDSF så är det min förhoppning att drivande och kunniga människor kan ta över denna uppgift. Det står var och en fritt att anmäla sitt intresse för att vara med i SDSFs styrelse, det går även bra att nominera andra, under förutsättning att dessa är vidtalade. Dessutom vore det bra om så många som möjlighet kan komma till SDSFs årsmöte som kommer att hållas den 2 december, i Södertälje
  Om inte annat för att utrycka ett missnöje, men förhoppningsvis även kunna ge tips och råd hur SDSF kan bli bättre.
  Anmälan och eventuella motioner kommer att finnas på http://www.sdsf.se
  Även om det inte finns så mycket matnyttigt där så kommer i alla fall anmälan;-)
  Valberedningen för SDSF består i år av: Leif Englund leif.englund@dehler.se

  // Maxe

  P.S. Även jag skulle vilja ha resultatet från jolleseglingen…

 3. Erik Barkefors said

  Det är tyvärr många klubbar som brister i information. OXSS har en sida om Weldox Race med rubriken Weldox 2008 även om datum osv är korrigerat till 20-års info. Resultat finns för 2006 och 2007…

  När det gäller de ”stora” arrangemangen som Rikskval för jollar så fungerar infon jättebra hos OXSS för där finns några (SSF och de betalande deltagarna) som ställer krav.

  Är båtklubbarna på väg att bli båtförvaringsklubbar? Kanske dags för en ny Undergroundrörelse – gå inte på grund på Urberget utan segla runt istället 😉

 4. Eva, SDSF said

  Ja, jag kan tyvärr också bara hålla med, trots att jag är relativt ny i de här sammanhangen. Men:
  Jag är driftig,drivande, ambitiös och målmedveten. Jag har idéer och handlingsplan, och söker likasinnade, som vill bli mina kollegor i att försöka utveckla verksamheten framöver. Du som är lite intresserad, börja med att kontakta valberedningen för att anmäla dig som intresserad av att vara med, nästa grej du bör göra är att gå på årsmötet den 2 december, och det första du där får göra är att lyssna på Pia L’Obry, som jag har bokat in, det borde ge oss ytterligare inspiration i vintermörkret. Med hopp om att ses och jobba tillsammans framöver! Vänligen
  Eva S

  • Niklas said

   Då va inte den ”hemliga” gästen så hemlig längre 😉
   Jag kommer på mötet, och jag tror jag har minst en till med mig från TrBK. Dock har jag inga planer på uppdrag i Sdsf då jag sitter i Seglingssektionen, redaktionskommittén där jag gör klubbens tidning samt hemsida och dessutom är jag med på ett hörn i ungdomssektionen. Så är jag inblandad i en regatta som komer att hållas i Trosa, men arrangeras av Nynäshamns SS. Och så är jag dessutom ensamförälder. Tror det räcker så. Men jag ställer gärna upp med ideér och lite småsaker.

 5. Eva, SDSF said

  Förresten, kom på en sak till:
  Vilka är det som ÄR distriktet? Jo, det är klubbarna… 🙂

 6. Jan Hallberg said

  Tack jimq!
  Jag ställer gärna min plats till förfogande. Det är bara att ta över.
  Och inte bara snacka/Janne Hallberg

 7. Eva, SDSF said

  Hej igen!
  Såg att jag formulerade mig fel, att Niklas uppfattat mitt inlägg personligt, det var det inte menat!
  I stället vill jag gärna rikta mig till alla Er (Dig) därute som är inne på Tango och läser o tillhör någon av klubbarna i vårt distrikt, att bli min kollega i SDSF. Jag har massor av idéer och visioner, och skulle mer än gärna vilja sätta igång med dem, men kan inte göra det utan hjälp! Jag har också ett heltidsarbete, villa, barn och båt, samt även andra uppdrag, men jag delar gärna jobbet med Er. Förhoppningsvis kommer det förbundet, dvs klubbarna tillgodo!
  Maxe ville gärna ha resultaten av jolleseglingarna, får han in dem till SDSF’s hemsida, så kan han enkelt lägga ut dem. Jag kan bara hålla med honom, det kan omöjligt fungera på så sätt att styrelsen skall sitta och dammsuga distiktet på saker att lägga ut på sin hemsida, för att få den mera levande, det bör väl i stället vara omvänt, att klubbarna hör av sig med material att fylla den med???
  En styrelse skall inte vara operativ, den skall förvalta medlemmarnas pengar och fördela dem på bästa sätt, och fatta beslut, till exempel om projekt som olika klubbar vill driva… För att kunna göra det, så krävs det att det finns något att arbeta med, och ni som tror att styrelsen inget gör, bör gärna gå in och kolla i protokollen som ligger på hemsidan, under punkten ”inkomna ärenden/handlingar”, så ser ni hur mycket ärenden det finns framlagt från förbundet, dvs klubbarna i vårt distrikt. Det bara kryllar av dem… Varmt välkomna att komma in med sådana, alltså!:) Citerar Niklas från ovanstående inlägg: ”När jag frågar folk i klubbar varför de inte gör något så får jag ofta till svar att det finns inget intresse för segling. Taskigt svar! Det är vi seglare som ska se till att det blir ett intresse.” Ja, det talar ju för sig själv, bra o klokt skrivet.
  Jag vill framföra att jag ser det som mycket positivt att diskussionerna är igång, men tyvärr på fel ställe… Det är väl så att de borde föras på SDSF’s hemsida i stället, så blir den mera levande??? Kanske via ett forum/gästbok? Är du Jimq snäll och tar kontakt med webbansvarig o ber honom ordna det?
  Jag vill också bemöta det du skrev Jimq ”Men då måste medlemmarna gå på årsmötet och säga ifrån”. Ja, jättebra, men leder det till något som är bra för verksamheten i distriktet att bara säga ifrån???Skulle i stället vilja säga: Men då måste medlemmarna gå på årsmötet, och tala om vad de kan bidra med för att utveckla verksamheten, och jag är en av dem” 🙂
  ”På Sdsf:s hemsida händer inte mycket nuförtiden. Förut uppdaterades det i alla fall ibland. Ett nyhetsbrev skickades ut och mötesprotokollen lades upp på hemsidan.” Kanske kan Tango också länka till SDSF’s hemsida, det kan ju vara ett sätt att få fler besökare dit, som förhoppningsvis så småningom ligger på webbansvarig med material att lägga ut där, så den blir mera levande? (Nyhetsbrev är på väg ut- men avsaknad av material från förbundet, dvs klubbarna att berätta om är stor, så det blir inte mycket till nyhetsbrev) och protokollen finns att hämta på hemsidan.
  Vänligen
  Eva

  • Jim Qvarnström said

   Hej Eva!
   Jag vill bara påpeka att när jag skriver ”säga ifrån” betyder inte att säga nej. Det är ett vedertaget uttryck som betyder att man talar om hur man vill ha det och det är precis det jag menar.
   Jag ska ta kontakt med webbansvarig och ordnar så att debatten hamnar på rätt ställe. Kanske räcker det med en länk till http://www.tangosailing.nu/?

   jimq

 8. Eva, SDSF said

  Vad bra Jim att du ordnar det!

  I de sammanhang jag hört det sägas, så betyder dock uttrycket ”att säga ifrån” att man menar att ”nej, det här vill jag inte vara med om längre, stopp!”, – mig säger det inget om hur man vill ha det i stället, det får man i stället utveckla ytterligare. Men då är vi väl egentligen överens, vad jag förstår? 🙂 Jag hoppas att du också kommer med på årsmötet, och bidrar med många bra idéer om utveckling av verksamheten där, om inte innan via t.ex SDSF’s hemsida, det vore kul att träffas tillsammans resonera oss fram till något bra!
  Vänligen
  Eva

  • Niklas said

   När det gäller länkar så är det naturligtvis trevligt att Tangosailing.nu blir länkad från SdSF. Jag la i morse in länk från Tango till SdSF. Jag har även under Kategorier lagt till Sörmland, så väljer man Sörmland så får man upp inlägg som har anknytning till just Sörmland.
   En annan sak jag tänkt på för Sdsf:s sida: på KSSS hemsida, nere till höger så har man en rullade nyhetsuppdatering. Jag har ingen aning hur sånt funkar eller kodas, men det skulle va nått att ha på första sidan på Sdsf:s sida, länkad till till exempel min blogg, och seglingsrelaterade nyheter på till exempel lokaltidningarna (om dom nu skriver nått)
   Lägger man bara in en länk till ex. till Tangosailing så gör ju inte det att folk besöker Sdsf:s sida oftare. Däremot får jag fler besökare 😉

 9. Eva, SDSF said

  Tack Niklas för kreativa och goda idéer, mer,mer,mer!!! 🙂 //Eva

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: