tangosailing.nu

niklas@tangosailing.nu __/)_/)____/)/)______/)___/)/)/)_____

• Drakseglare i täten på MM

Posted by Niklas på lördag 10 oktober 2009

I Mästarnas Mästare är det Drakseglarna med Peter Bergman som rorsman och Thomas Lundqvist och Stefan Löhr i täten. Lite överaskande kanske. Mindre överaskande är det att Carl P Sylvan, CB 66-mästare ligger tvåa, eftersom tävlingen genomförs just i CB 66.
Jag antar att det varit lite chansartade seglingar på fjärden mellan Sandhamn och Lökholmen. Vindarna har varit mycket svaga och vridande. I morse var det ju i stort sett blankt på vattnet när de körde igång seglingarna.
Själv har jag följt några race på live trackern som funkade så där. Vet inte om det är arrangören som strular eller om det är TracTrac. Båtarna gick fint att följa, men tidsangivelserna i listan hoppade hit och dit. Det verkade som om trackern inte hade koll på banan. I de sista racen försvan båt efter båt, troligen tog batterierna slut i gps-sändarna. Bra försök i alla fall. Dock vore det ännu bättre om resultatlistorna uppdaterades också. Resultalistan borde också visa heatresultat så man ser vem som slagit vem.
Dagens stora överaskning måste väl vara Team Laser Radial Junior med Robin Axelsson som rorsman och Kajsa Sundklev och Jonathan Norrman som besättning. Kajsa för övrigt från OxSS. Dessa ligger trea efter heatplaceringarna 4 – 2 – 1. En annan liten överaskning stod väl Optimistseglarna för när de vann sitt tredje heat i kamp med bland andra E-jolle-mästaren Anders Karlsson, Laser-mästaren Jesper Ståhlheim och Drakseglarna. Aage Reerslev, Express och Jonas Berntsson, 606 har det gått tungt för. Aage ligger 25:a och Jonas 29:a.
Tävlingarna går vidare under söndagen och kan följas här >>>

Resultat här >>>

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: