tangosailing.nu

niklas@tangosailing.nu __/)_/)____/)/)______/)___/)/)/)_____

• Scandinavian Boat Show

Posted by Niklas på lördag 7 november 2009

Efter att ha besökt pressrummet för att kvittera ut gratis inträde som bloggare bar det av in bland segelbåtarna på mässan. Flera någorlunda nya och intressanta båtar fanns på plats. Nedan följer lite bilder och kommentarer. Tyvärr blev det ganska mycket folk fram på dagen så jag avstod från att köa för att komma ombord på vissa båtar. Anledningen till att jag valde just lördagen var prisutdelningen för Watski 2star som jag kort redovisar i ett kommande inlägg. Även matmässan, det goda köket lockade.
Åter till båtarna då.Drake

Mässans skönhet! En Drake, välputsad både över och under vattenlinjen. Dragbilen är dock inte känd som någon skönhet och fick därför inte vara med på denna bild.  Samtliga foton är tagna av Niklas Qvarnström © Tangosailing.nu

corsair750

Flerskrovsbåtarna har börjat röra på sig i Sverige. Fartig segling och grundgående borde ju vara perfekt för den svenska skärgården. Här, om jag har koll, är en Corsair Dash 750. Ordentligt peke i stäven att spetsa konkurenter på.Arcona430

Arconabåtarna enkla och fina att se på, och seglar bra. Hade ju tänkt att kolla in nya 340, men missade det. Här är en bild på 430.

Moody45_1

Moody 45 är en båt i min smak. Ingen racer direkt, men jag gillar designen, påminner av nån anledning om Wally-båtarna. Och det är ju förståss samma designer. Här den enormt häftiga sittbrunnen. På akterspegeln finns en lucka till jollens garage.

moody45_2

Utsikten föröver från styrplatsen är dock inte den bästa. Ser man förliket på focken, och vågorna framför stäven? Man får ha en gast på fördäck med walkie-talkie…

moody45_3

Salongen går inte av för hackor. För 4,3 millar är båten din. Och det är väl vad en stuga med havsutsikt i Trosa skärgård kostar, och hade jag pengar och var tvungen att välja så skulla jag utan tvekan välja denna båt. Den lär, enligt säljaren segla riktigt bra. Beror nog på vad man jämför med.

FF36

Lite mer racing är det över denna finskbygda båt. Finn-Flyer 36. Ratten och sittbrunnen ser nice ut. Skulle va kul att testa ute på vattnet. Rutorna på ruffen ser ut som på väldigt många båtar just nu.

Bavaria32

Mördarsniglar brukar dom kallas, Bavariabåtarna. Det kryllar av dem på sommaren när solen skiner, och dom kryper fram. Denna nya modell, Bavaria 32 Cruiser är designad av Farr Yacht Design och BMW.  Jag kom aldrig ombord, tyckte inte det var värt att stå i kö.  Inte speciellt vacker, men den är nog funktionell invändigt, även om Bavaria-ägaren och TrBK-medlemmen Bengt Hallgren inte var speciellt impad av vad han sett.

Xtreme25

VO 70? Näe, Xtreme 25. En sån här ska man ha när man går in i Trosa inre hamn med full fart. Många ankarlinor har man å med sig ut sedan…

Xtreme25_1

Inte samma kundgrupp som Bavaria antagligen. Stor sittbrun och ruffen är inte mycket att ha. Får man ner falländarna under taket? Xtreme 25 ser kul ut. Kul att segla alltså.

Elan310_1

Elan 310. Jag har ju gillat de tidigare modellerna 340 och 410 och jag va väldigt nyfiken på nya 310. Den vinklingsbara ratten som satt på visningsbåten skulle jag dock avstå från. På en båt av denna storlek är det nog rorkult som gäller.  Sittbrunnen kändes bra. Men kompassens placering under nedgången? Förhoppningsvis sitter det en ”riktig” compass på masten. När man tar sig ner för trappan gäller det att vara rädd om huvet. Nedgången är snålt tilltagen i framkant.

elan310_2

Invänding är det ljust trä som gäller. Snyggt enligt min smak. Här är akterkojen som ser helt okej ut.

elan310_3

Navplats och toalett. Ser lite trångt ut på bilden, men i verkligheten tyckte jag det var helt okej. Den bruna? durken var dock inge vidare vacker. Såg nästan lite tillfällig ut med synliga skruvar här och där, och färgen va inte heller speciellt snygg.

elan310_4

Och så kölen, T-köl som är det senaste. Lär vara snabbare än L-kölen. 830.000 får man slanta upp för denna slovenska skapelse, och då får man ju två par slalomskidor på köpet, om man beställer före 30 november.

Tangosailing ger sig ut på provsegling av denna båt den 25 november. Hoppas det blåser, och att isen inte ligger allt för tjock. I så fall får Runström (säljare på Nordic Yacht) skicka ut isbrytaren först.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: