tangosailing.nu

niklas@tangosailing.nu __/)_/)____/)/)______/)___/)/)/)_____

• Årets Seglare 2009, del 1

Posted by Niklas på onsdag 11 november 2009

medaljerJag skrev ju tidigare att jag tänkte dela ut lite priser för årets seglingsinsatser. Det som gäller är sörmländska seglare. Och idag tänkte jag redovisa en vinnare, kölbåtsseglare. Jolleseglaren tar vi en annan dag.

Han bor i Strängnäs och seglar seglar för Strängnäs SS. Han är av en god årgång, 1967.jonas_svensson

Gotland Runt 2007 på Ludvig Axlings Dehler 29 (Foto från Ludvig Axling)

Hans namn är Jonas Svensson.
Det är naturligtvis svårt att ranka olika resultat, speciellt när det handlar om vitt skilda tävlingstyper och olika båttyper.
I slutet på maj tog Jonas tillsammans med Andreas Emmoth hem totalsegern i double handed-seglingen Watski 2star Baltic med Jonas Dehler 36 Rut. Det var ingen tillfällighet att de vann. 2008 blev det klasseger. Under året har Jonas även hunnit med att segla Melges 24. Vid tävlingar i Tallinn var dom nära att bli Nordiska mästare. Nära? Ja, de ledde regattan när de var tvugna att ge sig av för att hinna med färjan till Sverige. Enligt uppgift var de ”lovade” att seglingarna skulle avslutas när svenskarna var tvugna att resa hem. Nästa år avgörs Melges 24-VM i just Tallinn. Vi får väl då hoppas att färjetidtabellen stämmer bättre då.
Vid Hangö Race week i Norge slutade de på nionde plats av 33.
Jonas seglingsliv började annars med en del jollesegling och senare en Stortriss. Senare blev det gastande med svärfar Harald Axling runt om i landet, ja det blev ju även en sväng till England och Fastnet race som spikades, 1997.
Sedan blev det gastande på Farr 31:an Bertlid & Co som han och brorsan Niklas senare köpte. Under en treårsperiod vann de sin klass i Gotland Runt två gånger, Öland Runt två gånger samt några Sandhamn Open. De lyckades också vinna Kieler Woche totalt -98 samt komma 2:a i Fastnet Race sommaren -99. Sen blev det barn och Farren byttes till en Dehler 29. Ett barn till och båten blev en Dehler 34, och så ytterligare ett barn och nu seglar han alltså en Dehler 36.
Grattis Jonas!

Annonser

Ett svar to “• Årets Seglare 2009, del 1”

  1. Jesper said

    Mycket Bra Val!! Grattis Jonas! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: