tangosailing.nu

niklas@tangosailing.nu __/)_/)____/)/)______/)___/)/)/)_____

• Shorthanded-seglingen på frammarsch

Posted by Niklas på måndag 16 november 2009

Shorthanded-seglingen är på frammarsch. Watski 2star Baltic har redan nått 128 föranmälda och på Västkusten strömmar anmälningarna in till Bohusracet och andra tävlingar för en- och tvåmansbesättningar. Jag funderade på varför det inte finns fler shorthanded-race. Speciellt här på ostkusten. Västkustseglarna verkar ligga lite före.
Nu har det dock dykt upp en ny shorthanded-tävling på den här sidan Sverige, med Västervik som bas. Westervik Shorthande Race, 5-6 juni.
Jag skulle gärna se nått liknande i närheten av min hemmahamn. Har dock för mig att Nynäshamn har nått single-hand-race på hösten.
I Trosa seglades ett par gånger ett singlehand-race under 90-talet. Och ett par gånger försökte vi med en tävling som hette Nattköret, start en fredagkväll i augusti, runda Landsort och sedan vidare upp över Mysingen mot Dalarö och sedan tillbaka. Första året blev det inställt, inga anmälningar. Året därefter blev vi fyra båtar, jag och pappa med Tango, Erik Karlsson med en Linjett 32, Markku Ristola med Facil 30 och Olle Hultman med en Vindö 32. Vi hade en underbart skön segling ut till Landsort i sommarkvällen, men sedan tog vinden slut. Trots avkortad bana kom ingen i mål, tyvärr. Några nya försök har inte gjorts av denna tävling. Delvis för att det är så trångt i kalendern på lämplig årstid. Det skulle bli ett rysligt liv om man la en ny kappsegling samtidigt som en som redan finns…och delvis för att deltagarantalet sjunkit på andra tävlingar. Men kanske är det nått nytt som behövs.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: