tangosailing.nu

niklas@tangosailing.nu __/)_/)____/)/)______/)___/)/)/)_____

• Rapport från SdSFs årsmöte

Posted by Niklas på torsdag 3 december 2009

Fem klubbar fanns representerade på Sörmlands seglarförbunds årsmöte i går onsdag. 18 deltagare. Inte mycket med tanke på att de sörmländska klubbarna samlar över 5000 medlemmar. Varken gratis mat eller seglaren Pia L’Obry verkade locka några extra deltagare. På plats fanns främst den avgående styrelsen samt den nya.
Kvällen började med en dryg timmes bilder och berättande av den inbjudna Transat-seglaren Pia L’Obry. Pia som var första skandinav som deltog i ensamseglingen över Atlanten, Mini Transat pratade mycket om vikten att ha tydliga mål och att inte ge upp. Jag hade kunna lyssnat på henne några timmar till.
Sedan följde Årsmötet där set inte hände speciellt mycket intressant. De personer som föreslagits av valberedningen valdes. Jim Qvarnström, Ordförande, Tommi Rotonen, Strängnäs, sekreterare, Gerold Ekström, Nyköping, Kassör och Eva Simonsson, Nyköping utbildningsansvarig. Dessutom ställde en tidigare ordföranden Håkan Alm upp som ledamot.Dessutom tar jag hand om hemsidan, eller IT-ansvarig som valberedningen kallade mig…  Så småningom blir det en ny hemsida eftersom den nuvarande inte funkar så bra för mig att ta över rätt upp och ner. Nya styrelsen samlades redan i går för ett snack och inom kort kommer ni nog ute i klubbarna att märka av deras arbete.
Några större diskussioner följde inte under mötet. Det snackades lite om vad förbundet igentligen ska göra. Håkan Alm berättade även om planerna på att göra om och slå ihop distrikten till större regioner. Jim, vår nye ordförande påpekade att vi inte ska sitta och vänta för att se vad som händer utan jobba på för att stärka förbundet inför framtiden. Det talades också om Per Gustafsson, distriktets ”Sail Coach”. Per har tidigare varit ansvarig för TOPS, Team optimist Sörmland, men är sedan ett tag tillbaks Sail Coach i Sörmland och ska bidra klubbarna med hjälp, kuskap och idéer för ungdomsseglingen. Kvällen avslutades med pyttipanna i Pensionat Torpas matsal. Det serverades till och med rå äggula till pyttipannan, bra ordning i köket! Där blev det en del seglingssnack förståss med folken som var på plats. Kul att träffa några som jag bara har sett signaturerna på under kommentarerna på bloggen.
Ovanstående är taget direkt ur mitt minne så en de kanske saknas, och nått kanske till och med är lite felskrivet.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: