tangosailing.nu

niklas@tangosailing.nu __/)_/)____/)/)______/)___/)/)/)_____

• Få sanktionsansökningar i Sörmland

Posted by Niklas på måndag 14 december 2009

Uppdaterad 091215 kl. 15.00 på grund av ett skrivfel. Efter en titt på Svenska Seglarförbundets kalender för 2010 kan man fundera på om det blir ont om race i Sörmland. Det finns bara sex seglingar med på kalendern. Bilden ovan visar samtliga sanktionsansökta tävlingar för 2010.  Att vissa saktionsansökningar inte är godkända ännu beror dock på att i stort sett hela styrelsen i Sörmlands Seglarförbund gav upp i höstas och ersattes med en ny som ännu inte installerat sig ordentligt. Informationen förs inte vidare precis och Jim, ny ordförande i SdSF hade inte ens en aning om att det var distrikten som ska godkänna sanktionsansökningarna. Och ännu mindre vet han hur det går till.
Om jag har koll så är en icke sanktionerad tävling inte öppen för utomstående. Såg också att större delen av jolleseglingarna i Sörmland 2009 inte var sanktionerade, även jolle-DM i Nyköping/Oxelösund var osanktionerad. Betyder det att de som blev distriktsmästare inte är distriktsmästare?

Annonser

2 svar to “• Få sanktionsansökningar i Sörmland”

  1. Kan det vara att klubbarna funderar på hur breddseglingen ska kunna bevaras iom SRS?
    Utan sanktion kan (kanske) klubbarna köra vidare med gamla LYS-tabeller och utan certifikat. Trist om det är resultatet men att funderingar finns är uppenbart.

    • Niklas said

      Håller med. Det kan vara en del i det hela. Jag, som har hand om seglingarna i Trosa BK har själv bara skickat in en sanktionsansökan, på vår största tävling Höstseglingen. Notstickshällan Race på våren brukar vi inte ha några deltagare utifrån så därför avvaktar jag. Kanske fler som tänker så.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: