tangosailing.nu

niklas@tangosailing.nu __/)_/)____/)/)______/)___/)/)/)_____

• Segla runt Kap Horn

Posted by Niklas på tisdag 5 januari 2010

240 fots skepp, nästa utmaning på Sailonline.org

Ute är det 16 minusgrader och båten står insnöad på land, men segla kan man göra ändå. På Sailonline.org är det mer fart än någonsin på det virtuella seglandet. En seglingskommitté har bildats, med medlemmar från världens alla hörn. Det preliminära programmet framöver ser intressant ut med omväxlande långa och korta race. Närmast på programmet står ett något annorlunda race. Västerut runt Kap Horn med 240 fots clipperskepp. Själland Runt lär även stå på programmet under våren och jag själv har skickat in förslag på ett antal lite kortare och trixigare race. Återstår att se om de tas upp i programmet.

Ska man vinna race så krävs det att man lägger lite tid på studera väder och båtens polardiagram. En bra väckarklocka är nödvändigt. Dock kan man utan problem deltaga och placera sig bra även utan att stiga upp på nätterna. Har man ont om tid väljer man de korta racen på några timmar. Å andra sidan så mer intensiv bevakning på korta race. På längre race behöver man ju inte sitta uppkopplade hela tiden.

I samband med Sydney Hobart Race så seglades naturligtvis den virtuella motsvarigheten på Sailonline och dagarna efter kördes en returresa från Hobart till Sydney. Segrare blev då min bror Jesper, pappa seglade in på tionde, jag själv blev 23:a och mamma placerade sig som 48.

Annonser

Ett svar to “• Segla runt Kap Horn”

  1. Grattis till bra placeringar både i enskilt och i ”Familjeteam klassen”!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: