tangosailing.nu

niklas@tangosailing.nu __/)_/)____/)/)______/)___/)/)/)_____

• Svenskt i topp på Sailonline-rankingen

Posted by Niklas på lördag 16 januari 2010

På seglingssimulatorsajten Sailonline.org är det numera svenskt i topp på rankinglistan. Det är västkustseglaren ”SWE54” som efter segern på Manila Race tagit täten.
Det ar alltid trevligt med svenskar i topp. Tvåa återfinns italienska ”WINSTON_4” och tredje plats innehas för närvarande av min bror ”Jepsom”. Själv ligger jag på en hygglig 30:e plats men räknar med att avancera. Dock blir det inte den intensiva segling jag pysslade med för nått år sedan. Jag sover, för det mesta på nätterna.
Manila Race där ”SWE54” segrade avstod jag från, eftersom större delen av racet kördes på natten. Cap Horn 50-50 som kördes med den något udda båttypen ”Clipper 240” som ska motsvara de gamla Clipper-skeppen, var en kul segling över flera dagar. Med en hel del flyt i början lyckades jag nå en 23:e plats trots ordinarie sömnrutiner på nätterna.
Veckan innan avgjordes ett kort race, Lake Winnebago Race. En 45 distansminuter lång bana skulle seglas med Mini 650. Tyvärr blev vinden sådan att det i stort sett blev ett ”drag race” runt hela banan. Jag hade dock flyt i rundningarna på den korta banan och placerade mig som tio. Alla i familjen Qvarnström placerade sig för övrigt bland de 22 första.
I skrivande stund är vi i Sydamerika, på väg från Rio till Punta del Este i VO 70. Väderprognoserna tydde tidigare på ett ganska tråkigt race med halvvind från start till mål. Nu ser det inte alls så ut. Växlande svaga vindar kommer att sätta navigatörerna på prov under kvällen och natten.
Den nya ”race committee” jobbar intensivt med nya race och i stort sett är det långa race i veckorna och korta race varje helg. Den 23 ser det ut att bli Själland Runt. Några dagar senare blir det race mellan Maputo och Durban med en av mina favoritbåttyper, Farr 40 OD.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: