tangosailing.nu

niklas@tangosailing.nu __/)_/)____/)/)______/)___/)/)/)_____

• Väntan

Posted by Niklas på torsdag 11 februari 2010

Det blev inte mycket till race under onsdagen heller för Americas Cup-seglarna. Denna gång var det för hög sjö som stoppade arrangörerna från att ta ner den rödvita flaggan. I måndags var det ju brist på vind som var orsaken. Borde det inte vara upp till teamen att bygga båtar som klarar olika förhållanden? Fyra till sex knops vind är för lite. 16 knop är för mycket. Och vågor klarar dom inte heller av.
På fredag görs nästa försök, men prognoserna ser inte så goda ut heller för den dagen. Det kan ta tid innan det blir ett avgörande i den 33:e upplagan av Americas Cup.

Annonser

2 svar to “• Väntan”

  1. Den 90-fotare som Marström byggde åt Roman Paszkes väger bara 2/3 av de nya AC-båtarna men är ändå dimensionerad för jordenruntkappsegling. Visst har den lägre rigg och mindre segel men det skulle även AC-båtarna kunna ha. 18-fots skiffarna har flera olika riggar och väljer själva vilken storlek de ska satsa på respektive dag.

  2. Pinsamt!
    Detta spektakel bidrar till att skapa ett löjets skimmer över seglingssporten. Americas Cup har inget med segling att göra längre.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: