tangosailing.nu

niklas@tangosailing.nu __/)_/)____/)/)______/)___/)/)/)_____

• Elan 350

Posted by Niklas på lördag 24 april 2010

Elan 310 har ju mottagits väl runt om i världen. Nu är en storasyster på gång med samma koncept. Bred bak, dubbla roder och T-köl. Mycket hämtat från VO 70-båtarna och Open 60-båtarna. När man läser kommentarerna runt om på nätet ser man dock att många är skeptiska till de breda aktrarna.

Den senaste i Elanfamiljen heter Elan 350 och mäter 10,60 på längden och 3,50 på bredden. Jag tycker båten ser större ut, kanske beroende på lösningen med två mindre rattar i sittbrunnen. En lösning som möjliggör bättre framkomlighet samtidigt som man fortfarande har möjlighet att nå ratten sittande på sargen. Deplacement ska ligga på 5,0 ton. Jämför till exempel med Dehler 35, som är 10,51 lång, 3,49 bred och väger 5,2 ton. Dehlern har något mer segelyta i krysstället. Nu kan man ju inte bara jämföra siffror rakt av så här. Skrovformen är ju rätt olika. Själv tycker jag dock den mindre Elan 310 är tuffare, och den äldre Elan 340 snyggare.

Inredningen på 350 följer samma linjer som i 310 med ljust trä. Helt okej, men det ser lite kantigt ut.

Båten har världspremiär 11 maj och den dyker upp hos Nordic Yachts i juli och kan säkert beskådas på höstens båtmässor. Och kanske kan det bli provsegling för Tangosailing även av den här båten.

Fler bilder och mer fakta finns här >>>

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: