tangosailing.nu

niklas@tangosailing.nu __/)_/)____/)/)______/)___/)/)/)_____

• Inför Lidingö Runt

Posted by Niklas på onsdag 5 maj 2010

(Foto: Jim Qvarnström)

På lördag är det dags för en av de större kappseglingarna på ostkusten, Lidingö Runt. 2009 var det 410 båtar anmälda. I år ser det betydligt sämre ut. Jag tror att det i skrivande stund är runt 300. När den preliminära startlistan lades ut i går kväll va det 275 båtar och i dag har det ramlat in anmälningar i strid ström. Inte minst verkar X-35 ha fördubblat sig från fyra i går till åtta i dag. Kul med en aktiv klass. Dessa båtar kommer vi att få se mycket av. Naturligtvis har jag koll på dem då Strängnässeglaren Ludvig Axling numera seglar X-35.

En annan båt jag kommer att ha koll på är nävekvarnsseglaren Håkan Karlsson och Aspect 40. Kanske får jag en närmare titt på båten nästa helg då jag planerar att besöka Nävekvarn och Pingstregattan. På Lidingö Runt blir det två Aspect 40, den andra med Anna Drougge som rorsman, eller heter det rorskvinna?

I ORCi seglar Mats Runström Elan 310 som kan ånga på ordentligt om vindarna blir som prognoserna tyder på, nordliga friska vindar och mycket öppna bogar. Elan 310 är väl ”minsta” båt i klassen och med lite flyt så blir det gott om plats runt banan. Max Matthiessen 1 står det på båten. ”Tvåan” är Elan 410 och enligt uppgift ska det även finnas en ”trea”.

Valdemarsviks-Teamet Delphia Racing Team med Delphia 24 kommer att vara på plats och segla. De lär väl segla i klassen ”sportbåt” mot bland andra CDE 850 och Elliot 770. Nått mätbrev har dock inte dykt upp ännu.

Några Trosabåtar startar inte i år. Men ett antal Södertäljebåtar finns det med på startlistan.

Vädret ja…Prognoserna är rätt eniga nu om att det blir regn och blåst. Nordlig kuling! Om jag finns på plats med kameran så lär det gå och varma kläder och regnställ.

Har ni några tips? Vem vinner? Och är ni med och seglar så får ni gärna bidra med bilder och rapporter. Kolla under fliken kontakt.

Annonser

Ett svar to “• Inför Lidingö Runt”

  1. Såg att båda Aspecterna skulle vara med i öppna klassen, atalet deltagare kan bero på att Kommitén varit lite sena med SRS breven. Vi har inte fått vårt trotts att ansökan skickade in förra sommaren

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: