tangosailing.nu

niklas@tangosailing.nu __/)_/)____/)/)______/)___/)/)/)_____

• Kallt på Lidingö Runt

Posted by Niklas på lördag 8 maj 2010

ORCi/IRC-starten. Foto: Jim Qvarnström

Här kommer min första rapport från dagens Lidingö Runt. Så mycket twittrande blev det inte. Fingrarna var helt enkelt för stela i kylan. Termometern visade sex grader och det blåste kallt från Nordost. Mycket bilder blev det i alla fall. Fler bilder kommer under kvällen, och eventuellt även nån filmsnutt.

Det var märkbart färre deltagare än tidigare år. Några skyller på den sena våren, men enligt mig så har våren varken varit sen eller kall. Ja, kallt är det ju nu i och för sig. På startlistan var det drygt 300 deltagare, men det va flera som inte dök upp.

Vinden blåste från nordost, och som vanligt ganska byigt vid startområdet då vindarna slår ner från höjderna på Lidingö. Det gällde att inte gå för nära land, och det behövdes även en del flyt. Rätt som det var kom det en vindpust och blåste iväg några båtar. Längre fram blev det lite stabilare vindar.

Det mest dramatiska utspelade sig när den ”stora” SRS-klassen skulle i väg. Det gapades och skreks, och säkert halva fältet var för tidiga vid läbojen. Två extra skott avfyrades och allmän omstart signalerades, med följd att denna klass fick två timmars väntan på ny start. Reglerna säger nämligen att vid allmän återkallelse så får man vänta till efter de ordinarie starterna. Kul!

Strax efter halvelva gick första båt i mål, en Sea-Cart 30 som då rundat Lidingö på runt 90 minuter. Dom han in och packa ihop innan regnet kom, och innan många ens hade startat.

Troligen blev det ganska lite kryss, för båtarna kom sedan i strid ström mot mål och innan den omstartande klassen kommit iväg hade även ORCi/IRC-båtarna tagit sig i mål. Segrade i ORCi gjorde förståss Ralf Aspholms Data Com. Knappast överaskande. Två blev Xplorer, en X-332 och nya Elan 310 Max Matthiessen 2 med Mats Runström vid ratten seglade in på tredje plats. Runström & Co. va lite sega i starten, men när väl gennakern satt så pilade Elan 310:an iväg fint. Skulle tro att vindarna passade den båten fint idag.

I IRC segrade Krut, en A35 före Letto Di Pletto, en A31. Resultaten finns redan preliminära på LSS hemsida Här >>>

Mer bilder, film och rapporter kommer under kvällen.

Annonser

Ett svar to “• Kallt på Lidingö Runt”

  1. Verkar varit ruggigt väder. Förstod på Leif Englund att väntan på start inte hörde till topp seglarupplevelserna. Kort referat.

    http://sundetregatta.blogspot.com/2010/05/lidingo-runt-i-dehlta.html

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: