tangosailing.nu

niklas@tangosailing.nu __/)_/)____/)/)______/)___/)/)/)_____

• Tangosailing trea på Sailonlinerace

Posted by Niklas på söndag 16 maj 2010

Strax före klockan fyra i morse svensk tid tog min båt sig över mållinjen på Sailonlines atlantrace Figaro Transat. Med tanke på att jag sovit alla nätter och jobbat alla arbetsdagar under tävlingens 28 dagar så är jag mycket nöjd med min tredjeplats. Det visar också att man kan vara med och slåss om bra placeringar utan att vara ständigt uppkopplad och utan hjälp routingprogram.

Racet startade den 18 april från franska Concarneu och tätbåtarna nådde i natt målet vid Saint Barth. På vägen hade vi ett märke att ta hänsyn till och det va ön Madeira som skulle passeras på sydsidan. Efter Madeira va ju den stora frågan om under- eller överbåge? Mitt på rhumbline tornade högtrycken upp sig på rad och enligt nån atlantseglare så skulle den säkraste vägen vara en ordentligt sydlig båge. Jag valde dock att hålla mig ganska nära rhumbline i början för att sedan styra upp inför passagen av lättvindsområdena. Inte så långsiktig strategi, men det lyckades ju bra då jag vid Madeira låg runt plats 60.

Segrade gjorde brittiska ”M1sha” och spanska ”Xinanhook” tog andra platsen. Familjen Qvarnström lyckades i övrigt riktigt bra med brorsan ”Jepsom” på sjätte plats och pappa ”Farmor” på elfte plats. ”Mistli” med min mamma bakom tangentbordet ligger för närvarande på plats 61 och väntas i mål tidigt måndag morgon.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: