tangosailing.nu

niklas@tangosailing.nu __/)_/)____/)/)______/)___/)/)/)_____

• Åtta dagar till start: Falk vill ha kryss.

Posted by Niklas på tisdag 18 maj 2010

Det är bara åtta dagar kvar till starten av Watski 2star Baltic. Årets höjdpunkt för många. En och annan sitter säkert redan nu och spanar in väderkartorna runt om på nätet. Var är sommarvärmen. Här i Trosa hade vi i alla fall sommar i lördags och de närmast kommande dagarna ser väl ut att bjuda på hygglig värme. Jag vet inte om det är så mycket idé att börja kolla på vädret för startdagen, men de flesta prognoser visar på nordliga vindar i måttlig styrka.
Jag tänkte nu roa mig med att dagarna fram till start gå igenom startlistans startgrupper och skriva några rader. Åtta dagar och åtta startgrupper.
Det är kul att se att det är så många återkommande deltagare. I startgrupp ett är de fem bäst placerade från i fjol tillbaka. Segraren Claes Falk/Jesper Qvarnström med X-95:an Index och tvåan Bergkvist/Luckander med Novan Slaghöken kommer säkert att ha täta dueller på banan även i år och jag tror att båda tillhör segeraspiraterna även i år. Claes Falk ser gärna lite lättare vindar än de som va i början på förra årets race, och kryss. X-95:an trivs fint på kryss.  Men det gör nog även Novorna. Index är för övrigt till salu och en bra placering kanske kan höja värdet ytterligare.

Index i hemmahamnen. Foto: Claes Falk

En utmanare till förra årets toppbåtar är den något hottade Mamba 311:an Miss Conduct med Jimmy Hellberg och Kristian Hertzberg. Miss Conduct med höjd mast, fock och fat head-storsegel vill nog också gärna ha lite lättare vindar. Kanske en lätt halvvind över till Visby för att dra nytta av gennakern. Kristian Hertzberg är för övrigt segelmakare och har naturligtvis knåpat ihop seglen. Hertzberg har startat ett Watski 2star tidigare på Divan 39:an Silverfågel.
Om det blir lite mer måttlig vind så kan säkert Linjetterna utmana.
Index kommer till helgen att ha premiärsegling för att på tisdag segla upp till Oxelösund. Och om inte det regnar för mycket så mobiltelefonen drunknar i vatten så kommer det här att dyka upp en och annan rapport från Index under racets gång.

Annonser

Ett svar to “• Åtta dagar till start: Falk vill ha kryss.”

  1. Kanonbra initiativ Niklas. Ska bli jättekul att följa ditt resonemang.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: