tangosailing.nu

niklas@tangosailing.nu __/)_/)____/)/)______/)___/)/)/)_____

• Tunna vindar på Bråviken

Posted by Niklas på lördag 22 maj 2010

Uppskjutet på Bråviken.

I dag tog jag en sväng söderut för att kolla in Pingstregattan i Nävekvarn. Nävekvarn är en liten håla inåt Bråviken, nåra mil väster om Oxelösund. Invånarantalet är runt 800 personer och numera finns inte så mycket mer än ett antal hus och en hamn. I hamnen finns dock en båtklubb som är hyfsat aktiv. Till skillnad från Trosa Båtklubb så stog inte en enda båt kvar på land. Det ska väl sägas dock att klubben har gemensam sjösättning och att båtarna står uppstälda på campingplatsen och därför måste vara borta till valborg.
Starten på NqBKs tävling Pingstregattan går alldeles utanför hamnen vid den lilla ön Skäret. Perfekt och publikvänligt. Vet inte om ön heter Skäret, men alla kallar det för det.
Vinden ville dock inte riktigt infinna sig denna förmiddag. Det kom lite krusningar på vattnet ibland och tävlingsledningen tvekade och diskuterade om och när man skulle starta. AP åkte i alla fall upp till slut.
14 båtar guppade omkring runt startlinjen. En gång i tiden, som på många race, va Pingstregattan betydligt större. Över 30 båtar.

”Småbåtarna” startar, med IFarna i täten.

Första start kom iväg närmare en halvtimme sent, när en pust av sjöbrisen dykt upp. Två IFar, Thunberg och Karlsson tror jag, tog starten men 606:an segade sig i kapp och förbi.
I nästa start va det anmärkningsvärt tomt på linjen när skottet gick. En Express, SWE 1 kom iväg fint. De andra va en bra bit bakom. Upp till två minuter sena. Vinden avtog något igen. Och hur det hela slutade vet jag inte i skrivande stund. Antagligen sitter gänget nu och mumsar räkor på regattafesten i klubbhuset.

Här finns även en film från start två. OBS att startlinjen inte är mellan flaggorna, utan flaggorna är bara en begränsning då linjen är en enslinje på land.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: