tangosailing.nu

niklas@tangosailing.nu __/)_/)____/)/)______/)___/)/)/)_____

• Mycket racing i helgen

Posted by Niklas på torsdag 3 juni 2010

I helgen kommer det att vimla av segel ute i skärgårdarna. På många håll kommer det att kappseglas, och vädret ser ju inte helt fel ut. Själv kommer jag att ägna lördagen åt båtpyssel, så kanske Tango blir seglingsduglig snart, och då menar jag till mer än tillfälliga race.
Söderut, på fjärdarna utanför Västervik kommer det att seglas doublehanded. Det är ju uppenbarligen hett just nu, och bekvämt då man slipper leta besättning. Över 30 båtar är anmälda till Westervik Shorthanded. Den gamle bandyspelaren Jonas Claesson är initiativtagare till detta nya race. Shorthandedsegling kommer det att bli mer av på seglingsprogrammen runt om i Sverige. Dock verkar det vara svårt att få till shorthanded-klasser på tävlingar som Gotland Runt och Landsort Race.
Sandhamn Open avgörs också i helgen. Både bana och havssegling står på programmet. För många är Sandhamn Open en bra uppvärmning inför Gotland Runt.
Även här i Sörmland kommer det att pågå en del tävlande, mest som klubbtävlingar dock. NySS, Nyköping arrangerar Juninatt, en 50 Nm lång segling med start fredagkväll. Låter som en rätt trevlig segling. Vi hade funderingar på att köra den, men det kanske inte ser så bra ut om vi som jobbar för förbundet seglar tävlingar som inte är sanktionerade.
Järna Båtklubb kör sin Brunskärssegling, familjevänlig segling utan spinnaker och här i Trosa har vi 9-timmars med mål vid klubbholmen Stora Morholmen.
Dessutom börjar Laser-EM i Estland, och där ska vi förståss hålla koll på Svenskarna, och då speciellt Josefin Olsson.

Annonser

2 svar to “• Mycket racing i helgen”

  1. Tycker snarare tvärtom! Om SSF:s folk är ute och ”testar buskrace” så visar det att förbundet är öppet för nya idéer. Om förbundet ratar de seglingarna så minskar kontaktytorna och möjligheten att inleda samarbete. NySS arrangerar också sanktionerade seglingar men den här nya ville de kanske testa först innan de slår på trumman?

    • Niklas said

      Jag vet faktist inte riktigt vad söm gäller angående sanktionerat och inte sanktionerat. Trots att jag har genomgått diverse utbildningar, och sökt på nätet har jag inte koll på detta. Har dock för mig att jag hört att en segling måste vara sanktionerad från förbundet för att vara en öppen tävling. Även i Trosa har vi ju osanktionerade race. Men dessa räknar jag som rena klubbtävlingar där vi inte skickar inbjudningar utanför klubben. Sedan kände jag mig inte så välkommen till Juninatt när jag mailade och ställde en fråga som jag aldrig fick nått svar på. Kanske vill de inte ha oss där.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: