tangosailing.nu

niklas@tangosailing.nu __/)_/)____/)/)______/)___/)/)/)_____

• Sex Farr 30 på Sandhamn Race Week

Posted by Niklas på måndag 28 juni 2010

Dagarna innan Gotland Runt arrangerar KSSS Sandhamn Race Week. Där ingår bland annat klassmästerskap för IRC, SM för ORC international, Neptunkryssare, J/80 och Folkbåt. Farr 30 har lyckats samla sex båtar och får där egen klass. Sex båtar är väl vad jag vet 100% av Farr 30-flottan i Sverige. Vilken annan serietillverkad båttyp fixar det? Bara det är ju värt en pokal! Farr 30 seglar dessutom IRC och deltar därigenom även på IRC-KM. Tror dock de små men snabba Farr-båtarna får svårt att slåss om mästartiteln. Jag tror på norsk seger i IRC.

I ORC i-klassen är det väl ingen vågad gissning att skriva DataCom som segrare. Ralf Aspholm brukar lyckas med att plocka ihop sin besättning toppad med en och annan ”kändis”. I år kliver Roger Nilson ombord som navigatör och Thomas Blixt som rorsman. Men några utmanare finns. Norrköpingsbåten Perfect Excuse brukar hänga med när det gäller, och Stefan Peterson med besättning har varit med förr. Många race har det blivit genom åren. Shakira är en uppstickare från Västerås som segrade i Sandhamn Open tidigare. Christer Cederblad seglade för övrigt Comfortina 32 (Sea Sam) på 90-talet och låg högt upp redan då.

I J/80 är de just nu 18 båtar. Det bör väl vara två till för att de ska få behålla SM-statusen. Johan verkar vara ett gångbart namn i klassen för övrigt. Fyra rorsmän har namnet Johan, men ingen Johan kommer att stå som vinnare tror jag. Martin är då ett bättre tips, Martin Sundelin.

I de andra klasserna låter jag bli att gissa några segrare.

På fredag kör de igång med Tune-up och en landskamp mellan Sverige och Finland.

Annonser

4 svar to “• Sex Farr 30 på Sandhamn Race Week”

 1. Patrick L said

  Hej och tack för uppmärksamheten kring Farr 30-klassen! Väldigt kul att vi lyckas få ett break som entypsklass på Sandhamn Race Week. Däremot deltar vi inte i IRC KLM eller ORCi SM då det inte går att kombinera detta med att segla egen klass. Vi har haft dörrarna öppna för både och eftersom vi inte har vetat hur många vi får ihop. Men med 6 båtar kör vi så klart egen klass.

  Vi ser fram emot våra första starter som entypsklass men vi kommer förstås att också titta på våra korrigerade tider i IRC och SRS även om inte KSSS gör det. Tack igen!

  /Patrick

  • Niklas said

   Så de tillämpar double scoring mellan IRC och ORCi, men vill inte göra detsamma mellan Farr 30 och IRC? Där ser man…
   Själv tycker jag iof att doublescoring mest rör till det, men med små startfält så är det ju ett enkelt sätt att få fler deltagare i respektive klass.

   • Ett sätt är ju att samtliga Farr 30 anmäler sig i IRC. Sen skramlar de till en egen intern pokal för Farr 30:orna. Då blir det en form av doublescoring trots KSSS…

   • Patrick L said

    Den stora skillnaden i den setupen är att vi får tampas med TP52, Cookson 50, Landmark 43, Farr 40, Arcona 430 etc på startlinjen. Det hade vi såklart kunnat göra precis som vi har gjort tidigare men valde bort det för att istället få möjligheten att segla mer rättvist mot varandra nu när vi fick möjligheten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: